Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie Drachten waarschuwt voor telefoonronselaar

  Politie Drachten waarschuwt voor telefoonronselaar

  In horecagelegenheden in Drachten is een oplichter actief die mensen met mooie praatjes probeert te verleiden om een telefoonabonnement met toestel af te sluiten.

  Met een slinks verhaal benadert hij de mensen en vraagt hen een telefoonabonnement af te sluiten. Een aantal mensen ging in op het voorstel van de man in en sloot elders in Nederland een telefoonabonnement af, waarbij ook een telefoon is geleverd. De telefoon is na het afsluiten van het abonnement door de man meegenomen.

  Slachtoffers vast aan duur abonnement

  Oplichting door dit soort telefoonronselaars komt geregeld voor. Vaak vertelt de oplichter het verhaal dat hij iemand kent die de afgesloten abonnementen kan vernietigen, waardoor er niets betaald zou hoeven worden. Dit is een leugen. Slachtoffers zitten vast aan een duur abonnement en moeten voor alle kosten opdraaien. De oplichter gaat er met de dure telefoon vandoor en is vervolgens niet meer te bereiken.

  Trap er niet in en bel de politie

  Word je met een soortgelijk verhaal benaderd, laat je dan niet door mooie praatjes verleiden een telefoonabonnement af te sluiten. Schakel de politie in via 0900-8844 of 112.

  Bron: Drachtstercourant.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant