Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Phishingmail 'ING': 'Voorkom frauduleuze praktijken!'

  Phishingmail 'ING': 'Voorkom frauduleuze praktijken!'

  Let op! Er is een phishingmail van 'ING' in omloop met als onderwerp 'Voorkom frauduleuze praktijken'. Hoewel dit onderwerp anders doet vermoeden, is ook deze mail verstuurd door oplichters, die uit zijn op je inloggegevens.

  In de mail valt te lezen dat de ING-klanten een nieuwe betaalpas verplicht moeten gaan gebruiken. Deze pas zou beter beveiligd zijn tegen frauduleuze praktijken. De ontvanger wordt verzocht deze nieuwe pas zo snel mogelijk aan te vragen:

  'Het gebruik van uw huidige betaalpas vervalt per 31 december 2015 voor gebruik. De ING heeft een nieuwe betaalpas ontwikkeld. Uit onze administratie blijkt dat u de nieuwe betaalpas nog niet heeft aangevraagd en vragen wij u het zo snel mogelijk aan te vragen. Klik hier om kosteloos de nieuwe betaalpas aan te vragen. Uw huidige betaalpas komt te vervallen.'

  Als je ingaat op het verzoek een nieuwe bankpas aan te vragen, zul je juist het slachtoffer worden van frauduleuze praktijken en krijgen criminelen mogelijk toegang tot jouw bankrekening.

  Advies

  Trap er niet in! Een bank zal je nooit via een dergelijke mail vragen een nieuwe bankpas aan te vragen. Heb je een phishingbericht van ING ontvangen? Help de bank de schade van phishing te beperken door het bericht door te sturen naar valse-email[at]ing[dot]nl. ING laat de nepwebsite waar de phishing e-mail naar linkt dan uit de lucht halen

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant