Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor zielig verhaal langs de snelweg

  Kijk uit voor een persoon langs de snelweg die een zielig verhaal ophangt. Deze persoon wil geld van je lenen maar dit geld krijg je nooit meer terug.

  Een slachtoffer zag een man naar hem seinen langs de snelweg en stopte om te vragen wat er aan de hand was. De man stelde zich voor als Ali Mustafa en vertelde dat hij de directeur was van een autobedrijf. De man vertelde dat hij net was beroofd en dat hij op weg was naar een belangrijke zakendeal in Engeland. Hij vroeg het slachtoffer om geld en drong erg aan. De 'directeur' had gouden sieraden om en twee (neppe) iPhones op zak, deze mocht het slachtoffer houden als onderpand.

  Het slachtoffer is vervolgens samen met de man naar een pinautomaat gereden en heeft geld voor hem gepind. De man wilde steeds meer geld maar het slachtoffer is daar niet op ingegaan. De man beloofde dat hij het geld zou terugbetalen en dat hij zelfs nog wat extra geld zou geven. Ook werd het slachtoffer nog gevraagd naar zijn adres maar dat heeft hij niet gegeven.

  Advies

  Probeert iemand langs de snelweg met een zielig verhaal geld van je te krijgen? Kijk dan goed uit! Als iemand echt beroofd is, moet de politie gebeld worden. Ga niet akkoord met spullen als onderpand, deze zijn vaak nep en niks waard. Probeer het signalement van de persoon en eventueel het kenteken van het voertuig te onthouden.

  Regelmatig worden mensen langs de snelweg benaderd door personen met een zielig verhaal of een verkooppraatje. Laatst nog waren nepgoudverkopers actief langs de snelweg.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant