Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor 'winactie' Ariel

  Pas op voor 'winactie' Ariel

  Er zijn opnieuw mails in omloop met de boodschap dat de ontvanger een prijs gewonnen heeft. Dit keer gaat het om wasmiddelen van Ariel en een wasmachine.

  Het enige wat de ontvanger volgens de mail hoeft te doen is een enquête invullen. Na een aantal webpagina's doorklikken moet je persoonlijke gegevens als naam, e-mailadres en telefoonnummer. Het lijkt onschuldig, maar je kunt door het invullen van je gegevens veel geld kwijt zijn. Na het invullen van je gegevens zul je telefonisch de enquête moeten doen. Het gaat om maar liefst 300 vragen en het beltarief per minuut is 0,90 cent per minuut.

  Niet alleen de quiz kan je veel geld gaan kosten. Volgens de algemene voorwaarden van het bedrijf dat deze actie organiseert, kunnen er bij elk verzonden of ontvangen bericht kosten in rekening worden gebracht.

  Ook het privacybeleid van de aanbieder laat te wensen over. De gegevens worden wel 'zorgvuldig' bewaard, maar ze mogen wel doorgespeeld worden aan zusterbedrijven, partners en sponsors. Allemaal zodat 'u op de hoogte blijft van aanbiedingen en relevante informatie'.

  Advies

  Pas op met dit soort mails en vul niet zomaar ergens je gegevens in! De kans is groot dat je veel geld kwijt bent en dat je gegevens worden doorgespeeld. Bovendien is er geen garantie dat je daadwerkelijk iets zal winnen.

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant