Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor valse telefoontjes over betalen belastingschuld

  Pas op voor valse telefoontjes over betalen belastingschuld

  De Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes over het betalen van een belastingschuld. Iemand doet zich bijvoorbeeld voor als medewerker van de Belastingdienst en zegt dat je direct geld moet overmaken. Ga niet in op deze verzoeken!

  De Belastingdienst geeft aan dat het wel mogelijk is dat je wordt gebeld door een medewerker over het betalen van een belastingschuld. Hierbij houdt men zich altijd aan de volgende regels:

  • De Belastingdienst verwijst altijd naar eerdere correspondentie die bij je bekend moet zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanslag, betalingsherinnering of een lopende betalingsregeling.
  • Betalingen maak je alleen over op een rekeningnummer van de Belastingdienst.
  • De Belastingdienst vraagt nooit om je bankgegevens, wachtwoorden of inlogcodes.
  • Als de Belastingdienst een betalingsregeling met je afspreekt, ontvang je altijd een bevestiging van de afspraken.

  Let goed op als je een telefoontje krijgt van iemand die zich niet aan deze regels houdt! Dat is dan geen medewerker van de Belastingdienst.

  Advies

  Laat je nooit overhalen tot een spoedbetaling! Hang op en ga rustig na wat je financiële stand van zaken is. Neem vervolgens contact op met je belastingadviseur of bel naar het officiële telefoonnummer van de Belastingdienst. Leg de situatie uit en zoek uit wat waar is en wat niet.

  Zo gaan de oplichters te werk

  Wil je meer weten over deze truc en horen hoe deze oplichters te werk gaan? Bekijk dan de video hieronder. Deel deze ook vooral via social media om je omgeving te waarschuwen.

Deze Alert is bewerkt op 28-11-2017. Het originele artikel is gepubliceerd op 22-11-2017

Gerelateerd

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant