Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op! Opnieuw veel ICS nepmail in omloop

  Pas op! Opnieuw veel ICS nepmail in omloop

  'Bevestig uw klantgegevens.' Zo begint de valse e-mail van ICS, het bedrijf dat over het beheer van creditcards, Visa en Mastercard gaat. Het gaat hier helaas om een een phishingmail. Je klantgegevens achterlaten door op de link te klikken is dus geen goed idee. Doe dit ook niet!

  De e-mail komt betrouwbaar over, met het logo van ICS aan het hoofd en met net taalgebruik geschreven. Ironisch genoeg vertellen ze kaarthouders dat het achterlaten van hun gegevens voor hun eigen veilheid is. Niets is minder waar. Voorkom dat internetoplichters er met jouw creditcardgegevens vandoor gaan! En trap vooral niet in verhaal dat dit een 'standaardprocedure' is. Eenmaal in bezit van de gegevens gaan de oplichters ermee aan de haal en word je in het ergste geval geld afhandig gemaakt.

  ICS laat weten dat zij hard hun best doen om phishingmails en fraude tegen te gaan. Maandelijks worden er dankzij hun inzet 200 tot 300 valse websites van het internet gehaald. Een woordvoerder drukt klanten op het hart dat zij nooit via een link in een website klanten vragen om hun gegevens. Klanten worden altijd gevraagd om via de reguliere website hun bankzaken te regelen.

  Niet de enige phishingmail van ICS

  De 'bijwerken van klantgegevens is helaas niet de enige valse e-mail in omlooop van ICS. Opgelicht?! krijgt ook veel meldingen binnen van een valse e-mail waarin wordt aangekondigd dat ICS vanaf maart 2019 gebruik gaat maken van een berichtenbox, wederom om gegevens 'veilig' te houden. In deze e-mail worden nietsvermoedende kaarthouders persoonlijk aangesproken.

  Een andere e-mail waarin wordt gevraagd, binnen drie dagen je gegevens bij te werken omdat deze anders zouden vervallen is ook niet echt. Nogmaals: trap hier niet in. Klik niet op de links en verwijder de e-mails uit je mailbox. Of stuur ze door naar ICS zodat zij ermee aan de slag kunnen.

  Weg is weg?

  Stel dat je toch geld afhandig is gemaakt doordat je nietsvermoedend op een link heb geklikt en je gegevens hebt achtergelaten. Wees er dan snel bij en neem contact op met ICS. Garanties zijn er niet maar er is een kans dat zij in sommige gevallen het geld voor je kunnen terugvorderen.

  Voor meer tips over het voorkomen van creditcardfraude kun je hier terecht.

  zoom
  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant