Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Veel nieuwe phishingmails uit naam van ICS

  Veel nieuwe phishingmails uit naam van ICS

  Opgelicht?! krijgt opnieuw veel meldingen over valse e-mails van 'International Card Services' (ICS), het bedrijf dat over het beheer van creditcards, Visa en Mastercard gaat. Trap niet in deze phishingmails!

  Bekijk voorbeelden van de phishingmails onderaan dit bericht.

  Een van de phishingmails gaat over dubbele beveiliging. 'Uit onze administratie is gebleken dat u de dubbele beveiliging nog niet heeft geactiveerd. Vanaf 1 juni 2019 is de dubbele beveiliging ingegaan. Wij verzoeken u daarom om de dubbele beveiliging alsnog te activeren. Om tijdelijke blokkade van uw account te voorkomen.' Je zou de dubbele beveiliging volgens het bericht kunnen activeren door op de 'Direct inloggen'-button te klikken. Vervolgens kom je op een neppe website. Log niet in en verwijder de e-mail. Log je wel in, dan kan het zijn dat cybercriminelen toegang krijgen tot jouw internetbankierenaccount.

  Valse mail over 'De vernieuwde Card'

  Een andere phishingmail uit naam van ICS gaat over 'De vernieuwde Card'. Zo begint de e-mail: 'Als klant wilt u duidelijk en tijdig geïnformeerd worden over veranderingen van onze producten en diensten. Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.' 

  Volgens de e-mail wordt er een nieuwe creditcard geïntroduceerd. Je wordt gevraagd om een nieuwe pas aan te vragen door op een link te klikken. Deze leidt naar een valse website. Ook hier geldt: log dus niet in en verwijder de phishingmail.

  'Uw card is gecanceld'-phishingmail

  Ook wordt er een e-mail verstuurd met 'Uw card is gecanceld' in het onderwerp. In de phishingmail staat: ‘Wij hebben uit voorzorg uw card tijdelijk gecanceld, hierdoor kunt u geen betalingen doen met uw card tot u een nieuwe heeft aangevraagd of het activatie formulier heeft ingevuld.' Je zou een nieuwe creditcard kunnen aanvragen door een activatieformulier in te vullen via de link. Ga niet in op het verzoek en verwijder de valse e-mail.

  Hoe kun je een valse e-mail van ICS herkennen?

  ICS laat aan Opgelicht?! weten dat je in mails van de creditcardmaatschappij persoonlijk wordt aangesproken. Jouw naam staat in de aanhef in plaats van bijvoorbeeld 'beste klant'. ICS vraagt ook nooit om in te loggen via een link in een e-mail. En e-mails van ICS worden altijd verstuurd vanaf een e-mailadres dat eindigt op icscards.nl. Echter, oplichters worden steeds slimmer en kunnen e-mails verzenden vanaf het echte e-mailadres door gebruik te maken van spoofing. Blijf altijd alert. Twijfel je aan een e-mail van ICS? Neem dan contact op met ICS door zelf contactgegevens op te zoeken in je browser.

  Lees ook: Phishing: wat moet ik weten?

  Dubbele beveiliging-mail
  'De vernieuwde Card'
  'Uw card is gecanceld'-phishingmail

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant