Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op! De e-mail met winactie van Albert Heijn is nep

  Pas op! De e-mail met winactie van Albert Heijn is nep

  Supermarktketen Albert Heijn, in de volksmond ook wel liefkozend de 'Appie' genoemd staat bekend om zijn acties. Sparen voor bestek, porselein of voetbalplaatjes, ze komen steeds met iets nieuws. Heb jij onlangs een e-mail ontvangen met een winactie? Let dan goed op! Grote kans dat het hier om een phishingmail gaat.

  Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van een enquête. 'Hoe vaak je boodschappen? Op welk tijdstip? Wie doen de boodschappen?' Het lijkt onschuldig. Na het invullen van de enquête kom je op een pagina waar je laptops en smartphones cadeaus krijgt. Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Doe dit niet! Oplichters gaan er met het geld en je gegevens vandoor.

  Hoe weet je dat je hier te maken hebt met een phishingmail? Ten eerste heeft Albert Heijn aangegeven nooit acties te houden via sms of WhatsApp. Twijfel je alsnog, check dan altijd hun Facebookpagina waarop ze alle acties posten. Staat het er niet bij, dan kun je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een valse e-mail.

  Meer tips

  Kijk altijd goed naar de afzender van de e-mail. Hoewel internetoplichters steeds creatiever worden in het maken van valse e-mails geeft een 'gekke' afzender vaak nog veel weg. Het beste dat je kan doen, is nergens op klikken en de e-mail verwijderen.

  Meer lezen op phishingmails en hoe je ze kunt herkennen kan hier.

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant