Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opnieuw misleidende mail over 'winactie'

  Opnieuw misleidende mail over 'winactie'

  Er is weer een mail in omloop waarin staat dat je een cadeaukaart kunt winnen. Dit keer gaat het om een winactie van Gall&Gall.

  Het lijkt alsof de mail een nieuwsbrief is van Gall&Gall, maar het bericht is weer afkomstig van een bedrijf dat vaker dit soort misleidende mails stuurt.

  Volgens de mail wil Gall&Gall vieren dat de slijterij al 130 jaar lang inspirerend en toonaangevend is voor al hun klanten.

  Net als bij de vorige winacties, word je na het klikken op de link een drietal vragen beantwoorden. Op de laatste pagina moet je naam, telefoonnummer en e-mailadres invullen.

  Het volgende staat op de laatste pagina:

  Uit het oogpunt van zorgvuldigheid is aan de teksten en beelden op deze site de grootst mogelijke aandacht besteed. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat de informatie, zoals afgebeeld op uw beeldscherm, voor 100% correct is. Het is onmogelijk om eventuele transmissiefouten volledig uit te sluiten.

  Advies

  Vul je gegevens niet in! Om de cadeaukaart te winnen moet je telefonisch 300 vragen beantwoorden terwijl het beltarief 0,90 eurocent per minuut is. Deze 'winactie' kan je dus veel geld gaan kosten. Bovendien is het niet zeker dat je daadwerkelijk wat wint.

  Ook zullen je gegevens worden doorgegeven aan andere commerciƫle partijen. De kans is groot dat je alleen maar meer spam krijgt. Probeer je ook niet uit te schrijven voor deze mails via de link in het bericht. Zo krijgt het bedrijf dat deze mails stuurt alleen maar bevestiging dat het mailaccount in gebruik is.

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant