Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters doen zich voor als medewerkers UNICEF

  Een 91-jarige vrouw uit Rucphen is slachtoffer geworden van een babbeltruc. De verdachten, een man en een vrouw, deden zich voor als medewerkers van UNICEF.

  De vrouw belde bij het slachtoffer aan en liep vervolgens meteen door naar de woonkamer. Daar begon de oplichtster in gebrekkig Nederlands te vertellen over donaties aan UNICEF. De man is ondertussen ongemerkt ook de woning binnengekomen.

  Volgens het slachtoffer stond de man ineens in de woonkamer en vroeg hij om een glas water. Omdat de hoogbejaarde vrouw niet meer zo mobiel is duurde het enige tijd voordat zij het glas water had gehaald. Vermoedelijk hebben de verdachten toen kans gezien om in de woning te zoeken naar kostbaarheden. Na ongeveer een half uur vertrokken zij weer en liepen ze weg richting het centrum. Vervolgens merkte het slachtoffer dat er een kastje openstond waarin zij haar ringen bewaart. Toen ze merkte dat deze waren verdwenen, heeft ze de politie ingeschakeld.

  Het slachtoffer heeft de volgende signalementen opgegeven:

  De vrouw is ongeveer 40 jaar oud. Zij heeft erg donker haar tot boven haar schouders en een licht getinte huid. Verder heeft zij een normaal postuur met een lengte tussen de 1.60 en 1.70 m. De verdachte spreekt gebrekkig Nederlands. Over haar kleding zijn geen bijzonderheden bekend. De man is tussen de 30 en 50 jaar oud, heeft donker haar en een getinte huidskleur. Zijn lengte wordt geschat op 1.70 m. Hij spreekt zeer gebrekkig Nederlands. Ook over zijn kleding zijn geen bijzonderheden te noemen. Heb je iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie.

  Bron: Politie.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant