Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichters collecteren voor nabestaanden van slachtoffer (36) busongeval Naarden

  Oplichters collecteren voor nabestaanden van slachtoffer (36) busongeval Naarden

  Heel treurig: afgelopen week overleed een 36-jarige vrouw nadat ze klem kwam te zitten onder een op hol geslagen NS-stopbus. Haar zoontje overleefde het drama. Oplichters houden nu een inzameling voor nabestaanden.

  De gemeente Gooise Meren waarschuwt voor deze valse 'crowdfundingsactie', meldt NH Nieuws. Op de website Doneerfonds.nl verscheen deze week een crowdfundingsactie waarin mensen worden opgeroepen om een bijdrage te storten voor de nabestaanden van het verschrikkelijke ongeval.

  'Dit geld is voor de nabestaanden/slachtoffers van het ongeval in Bussum, zodat ze niet ook nog financieel zwaar getroffen worden. Het geld zal via de gemeente Bussum bij de juiste personen terecht komen', valt te lezen in de omschrijving. Daar is vandaag de volgende update bij geplaatst: 'Deze actie wordt binnenkort beëindigd. Wilt u nog doneren doe het dan zo snel mogelijk.'

  Rekeningnummer onbekend, gemeente weet van niets

  Het lijkt echter om een oplichter te gaan die er zelf beter van hoopt te worden. Het rekeningnummer waar het gedoneerde geld naartoe gaat, is onbekend. Daarnaast is de gemeente Gooise Meren niet op de hoogte. Een woordvoerder geeft aan dat de gemeente is getipt door een omwonende, waarop ze besloten actie te ondernemen.

  Er is inmiddels een officiële waarschuwing uitgevaardigd: 'De gemeente Gooise Meren, rechtsopvolger van de gemeente Bussum, wil benadrukken dat zij op geen enkele wijze gelieerd is aan deze actie. Bij de gemeente komt geen geld binnen en donaties worden ook niet via de gemeente verdeeld. Onbekend is ook wie deze actie is gestart.'

  Oproep op Doneerfonds.nl

  Doneerfonds.nl is telefonisch en per e-mail niet te bereiken

  De website Doneerfonds.nl is uiteraard door de gemeente benaderd, maar heeft tot op heden verzuimd om met een reactie te komen: het 'bedrijf' lijkt onbereikbaar. De gemeente roept gedupeerden op om aangifte te doen bij de politie.

  De precieze toedracht van het ongeval is nog onbekend, al wordt vermoed dat de bus op hol sloeg nadat de chauffeur onwel werd.

  Bron: NH Nieuws

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant