Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • NOS waarschuwt voor nepwebsite

  De NOS waarschuwt voor een website die sprekend lijkt op de internetsite van de publieke omroep. Op de site, die is gemaakt door oplichters, staat een ‘nieuwsbericht’ dat gaat over een actie.

  Consumenten kunnen voor slechts 1 euro een iPhone 6 kopen. Dit klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het dus ook! De NOS heeft niets te maken met de ‘smartphone-deal’. Deze websites worden nagemaakt om nietsvermoedende dealtjesjagers in de val te lokken.

  MisbruikDe nagemaakte website nosnieuws.com-bonus.gift lijkt als twee druppels op de nieuwssite. Ook doen de cybercriminelen alsof het bericht is geschreven door Paul Sanders. Hij werkt daadwerkelijk als verslaggever/eindredacteur bij de NOS. “Niet alleen de NOS wordt zo misbruikt, maar ook onder meer een Canadese en een Australische nieuwssite en een Franse krant”, aldus de omroep die vooral nieuws- en sportuitzendingen verzorgt op radio en televisie.

  AdviesKlik dus niet op de links in het bericht. Mogelijk komt u terecht op een site waar men via enquêtes en valse winacties vraagt naar persoonlijke gegevens. Het kan ook dat het leidt naar een site waar u slechts 1 euro of 1 dollar betaalt voor een telefoon. Maar vervolgens blijkt u vast te zitten aan een streaming muziekabonnement van tientallen euro’s per maand. Ook is het mogelijk dat er adware op uw computer komt.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant