Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nog steeds valse betaalherinneringen KPN in omloop

  Nog steeds valse betaalherinneringen KPN in omloop

  Oplichters sturen nog steeds 'betaal herinneringen' uit naam van KPN. Trap er niet in! Dit soort mailtjes kunnen direct de prullenbak in.

  In de mail staat onder meer de volgende tekst:U ontvangt deze e-mail omdat uit onze administratie gebleken is dat het door u te betalen bedrag voor de geleverde KPN diensten niet automatisch van uw rekening kan worden geïncasseerd. Wij verzoeken u vriendelijk het openstaande bedrag van 129,42 euro alsnog aan ons over te maken. Mochten wij uw betaling niet binnen de door ons gestelde termijn van u ontvangen, zal uw KPN aansluiting op non/actief worden gesteld en zal de vordering als incasso behandeld worden.'Je wordt gevraagd het bedrag over te maken naar het volgende rekeningnummer: NL63 INGB 0006 4369 70. Maak geen geld over naar dit rekeningnummer! Dit is in handen van oplichters. Klik ook niet op de link om de betaalgegevens op te vragen. Doe je dit wel, dan loop je het risico dat er malware op je computer geïnstalleerd wordt.

  Valse mail herkennenJe kunt zien dat dit een valse mail is aan de volgende punten:

  - Algemene aanhef 'Geachte heer/mevrouw': een bedrijf waar jij klant bent, weet jouw naam en zal deze dan ook gebruiken in correspondentie. - De link 'vraag uw betaalgegevens op' leidt niet naar de website van KPN, maar naar een andere site. Dit kun je op de meeste computers zien door met de cursor van de muis op de link te gaan staan, zonder deze aan te klikken.

  zoom
  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant