Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Meerdere beveiligingslekken in Google Chrome gedicht

  Meerdere beveiligingslekken in Google Chrome gedicht

  Google heeft voor Windows, Mac en Linux een nieuwe versie van Chrome uitgebracht waarin een aantal beveiligingslekken zijn verholpen. Check welke update je moet hebben.

  Eerder pauzeerde Google de uitrol van nieuwe Chrome-versies als gevolg van de corona-uitbraak; werkschema's van ontwikkelaars werden immers aangepast. Toch is er nu een nieuwe versie uitgerold waarin acht kwetsbaarheden zijn verholpen. Deze kwetsbaarheden zijn ontdekt in onderdelen van Chrome waar media en webaudio mee wordt verwerkt, weet Security.nl te vertellen. In alle gevallen gaat het om lekken die qua ernst worden aangeduid met het niveau 'high'.

  Google Chrome versie 80.0.3987.162

  De beveiligingslekken stelden een aanvaller in staat om bijvoorbeeld data van andere websites te kunnen wijzigen of te kunnen lezen, en dat kan in potentie vervelende gevolgen hebben. In Google Chrome versie 80.0.3987.162 zijn deze beveiligingslekken verholpen.

  Updaten gebeurt op de meeste systemen automatisch. Zo niet, dan kun je de volgende handelingen verrichten.

  • Mac: Open Google Chrome > Selecteer de optie Chrome > Selecteer de optie Over Google Chrome. Je ziet staan welke versie je hebt. Is er een update beschikbaar? Dan kun je deze hier gelijk installeren. Volg de instructies op je scherm.
  • Windows: Open Google Chrome > Selecteer rechtsboven de optie Meer (er staat een symbool met drie verticale puntjes) > Selecteer de optie Google Chrome updaten. Zie je deze knop niet? Dan heb je de meest recente versie van Chrome en is updaten onnodig.

  Bron: Google.com / Security.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant