Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Gratis Verkade chocoladerepen ontvangen? Klinkt lekker, maar dit is een phishingbericht

  Gratis Verkade chocoladerepen ontvangen? Klinkt lekker, maar dit is een phishingbericht

  In een onlangs verschenen phishingmail doen oplichters zich voor als koek- en chocolademerk Verkade. Ontvangers van het bericht zouden gratis chocolade kunnen ontvangen om melk, puur en witte repen te testen. Hoe verleidelijk dit ook klinkt, klik niet op de link en laat niet zomaar gegevens achter. 
   

  De keuze is reuze 

  “Een onmisbaar verwenmoment wacht op jou. Wil je ook graag de lekkerste chocoladesmaken van Verkade uitproberen? Je kan kiezen uit melk, wit, puur, hazelnoot en zeezout-karamel”, staat in het valse bericht uit naam van Verkade. 

  De keuze is reuze, zo lijkt het. Het product zou ook nog eens kosteloos naar je verzonden worden én je mag het ook nog houden! Maar in werkelijkheid proberen oplichters met verleidelijke taal je op een link te laten klikken, dat mogelijk een virus bevat. Zo verlenen zij zichzelf toegang tot jouw apparaat, en tot je gegevens. 

  Check de Facebook-pagina 

  Verkade organiseert wél proefacties, deze worden aangekondigd op hun officiële social media kanalen. Hier zijn tevens ook alle andere officiële Verkade acties terug te vinden. Kijk hier dus vooral om er zeker van te zijn dat het niet om een valse actie gaat. 

  Verkade laat verder weten al hun winacties via Facebook en het mailadres [email protected] te versturen. Het mailadres van dit bericht luidt: “Verkade” <Verkade> en is dus vals. 

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant