Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Garagehouders opgepast: rondtrekkende bende autodieven slaat toe

  Garagehouders opgepast: rondtrekkende bende autodieven slaat toe

  De politie in België waarschuwt garagehouders voor een rondtrekkende bende autodieven. Het is mogelijk dat dezelfde criminelen ook in Nederland toeslaan. De werkwijze: een charmante dame gaat er tijdens een proefrit met een luxe auto vandoor.

  Volgens Traxio, de Belgische federatie van de autosector, vraagt 'een dame met klasse' om een proefrit met een dure auto. Vervolgens verdwijnt de vrouw spoorloos, mét de auto. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad.

  Luxe auto's

  Een aantal Brusselse garagehouders werd onlangs het slachtoffer van de dievenbende. De criminelen zijn uit op luxe auto's, bijvoorbeeld Range Rovers, Audi's A4 of Volvo's. Ze gaan daarbij geraffineerd te werk. Een 'dame met klasse' gaat de garage binnen en vraagt om een offerte en proefrit. Als de garagehouder hiermee instemt, gaat de vrouw er met de auto vandoor.

  Garagehouders moeten alert zijn

  Traxio meldt dat het hier duidelijk om georganiseerde diefstal gaat. De politie heeft de zaak in onderzoek en waarschuwt garagehouders alert te zijn op deze truc. Ben je slachtoffer van deze truc of vermoed je met de vrouw te maken te hebben, bel dan de politie. Laat bij twijfel een personeelslid van de garage meerijden tijdens een proefrit.

  Bron: nieuwsblad.be / bruzz.be

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant