Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
  • Frauduleuze mail uit naam van Microsoft over wachtwoordwijziging

    Frauduleuze mail uit naam van Microsoft over wachtwoordwijziging

    Microsoft zou een verzoek hebben ontvangen vanuit Moskou om een nieuw wachtwoord in te stellen voor je account. Maak je geen zorgen, want dit is nep. 

    Oplichters proberen je wijs te maken dat iemand uit Rusland je wachtwoord heeft proberen te veranderen. “Als u dit niet was, bestaat er een hoog risico dat uw apparaat virussen bevat die een potentiële beveiligingsdreiging kunnen vormen”, staat in de mail.

    Dit is slim bedacht, want er is helemaal niemand die jouw wachtwoord probeert te veranderen. Door je te laten geloven dat dit wel zo is, wordt de kans groter dat je op de valse knop ‘beveiligingsinstructies’ klikt om je account te beschermen. Trap niet in deze geraffineerde oplichtingstruc.

    Wees alert op dit soort ongewenste mails die cybercriminelen sturen uit naam van Microsoft, want dit gebeurt namelijk vaker. Blijf in het vervolg goed geïnformeerd over dit soort pogingen tot online oplichting met onze gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android).

    Software gedownload via de link?

    De kans is groot dat cybercriminelen malware op je apparaat hebben geïnstalleerd. Voer daarom snel een virusscan uit. Wijzig ook je wachtwoord als je die hebt ingevoerd en stel waar mogelijk tweestapsverificatie in. Neem daarnaast contact op met je financiële instelling als je betaalgegevens hebt gedeeld. Heb je nog vragen of zie je iets verdachts? Contacteer dan Microsoft voor de juiste hulp. 

    Lees ook

    Updates ontvangen over dit onderwerp?

    Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  • Ook interessant