Bij de Opgelicht?!-redactie komen veel meldingen binnen van gedupeerden over aankopen bij valse websites van FOUR Amsterdam. Plaats geen bestelling op ‘fouramsterdam.shop’.
Online fraudeurs hebben het gemunt op het populaire modemerk FOUR Amsterdam. Vorige maand waarschuwden wij voor de valse website ‘fouramterdam.nl’, maar in de tussentijd is er een nieuwe malafide website opgetuigd: ‘fouramsterdam.shop’. Dit webadres lijkt sprekend op dat van de officiële website, maar laat je niet misleiden. In plaats van ‘.com’ eindigt de frauduleuze url op ‘.shop’. Blijf alert op dit soort details die op fraude wijzen en voorkom dat je jouw FOUR NY Stamp T-shirt of hoodie koopt op een namaaksite. Leer daarom zelf malafide webshops herkennen met deze tips.
Bewijs dat ‘fouramsterdam.shop’ malafide is
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie deed onderzoek naar deze fashionwebshop en kwam tot de volgende bevindingen:
- Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
- Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
- Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
- Op de website wordt misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres.
- Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
- Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.
- De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan.
- De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers.
De webshop is inmiddels opgenomen op de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO. Daarnaast is de host verzocht om passende maatregelen te nemen tegen deze foute website.
Iets besteld bij een valse FOUR Amsterdam-website?
Je bent niet de enige die slachtoffer is van een valse kledingwebshop. Schaam je dus niet, maar doe wel aangifte bij de politie. Doe dit ook als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een webshop. De politie kan namelijk pas optreden tegen een malafide webshop bij drie of meer meldingen. Bovendien is aangifte doen noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een mogelijke terugbetaling via de bank, mits je aan de voorwaarden voldoet. Vermoed je dat een webwinkel malafide is? Meld dit dan bij de Opgelicht?!-redactie.
Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.