Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Werkstraf voor Vriezenveense oplichter

  Werkstraf voor Vriezenveense oplichter

  Een 33-jarige vrouw uit Vriezenveen heeft tien dames opgelicht via Marktplaats en wordt deze week berecht. Ze verschijnt zelf niet in de Rechtbank van Overijssel, meldt nieuwssite Tubantia. 

  De officier van justitie, Eddie Leunk, vindt het jammer dat de oplichter zelf niet aanwezig is: 'Ze heeft wel wat uit te leggen.' Volgens Leunk is het zo klaar als een klontje. De dame in kwestie, 'W.', heeft tien moeders opgelicht die dachten kinderkleding te kopen. 

  Meestal gebruikte W. tijdens de verkoop persoonsgegevens van een vrouw uit Zeeland. Die Zeeuwse dame was zich van geen kwaad bewust, maar kreeg in de herfst van 2017 plotseling allerhande klachten over niet geleverde Marktplaats-bestellingen. W. blijkt bij meerdere banken rekeningen te hebben geopend voor haar oplichtingspraktijken, schrijft de nieuwssite.

  Moeilijke periode

  De Vriezeveense dame stelt in een politieverhoor dat ze zich niet veel kan herinneren en dat ze een lastige periode met onder meer een postnatale depressie achter de rug heeft. Ze zit momenteel in de ziektewet.

  Werkstraf

  Leunk eist een werkstraf van 120 uur tegen W.: 'Een goed signaal is op z'n plek.' De rechter volgt de eis. Daarnaast moet W. de schade aan de moeders vergoeden.

  Bron: Tubantia

 • Ook interessant