Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Vrouw (20) probeert een Audi A3 te kopen met zelf geprint briefgeld

  Vrouw (20) probeert een Audi A3 te kopen met zelf geprint briefgeld

  Stel, je hebt een nieuwe auto nodig. Wat doe je dan? De meeste mensen zullen sparen of een lening afsluiten, maar een Duitse vrouw van 20 bedacht een meer creatieve oplossing: na een beetje knutselwerk komen de biljetten thuis zo uit de printer rollen.

  Helaas was de truc niet erg overtuigend. Medewerkers van een autodealer in het Duitse plaatsje Kaiserslautern (in de buurt van Mannheim) keken raar op toen de vrouw met een stapel nepgeld ter waarde van 15.000 euro aan kwam zetten om de Audi uit 2013 af te rekenen. De politie werd ingeschakeld en een verkoper vroeg de vrouw 'of ze soms Monopoly wilde spelen'.

  Thuis meer nepgeld aangetroffen

  In het appartement van de vrouw, woonachtig in Pirmasens, trof de politie nog eens 13.000 euro aan nepgeld aan in briefjes van 50 en 100 euro. De kans is dan ook groot dat haar een forse straf te wachten staat. Volgens de Neue Osnabrücker Zeitung wordt het namaken van geld bestraft met een celstraf van ten minste één jaar. Wordt geld nagemaakt in professioneel / georganiseerd verband, dan staat er minstens twee jaar celstraf op. Het daadwerkelijk in de handel brengen van vals geld wordt bestraft met minstens vijf jaar gevangenisstraf.

  De politie van Pirmasens heeft een foto van de printer met het nepgeld op Twitter geplaatst.

  Bron: AD.nl / Neue Osnabrücker Zeitung / Twitter Politie Pirmasens

 • Ook interessant