Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Veroordeelde oplichter aangehouden

  Veroordeelde oplichter aangehouden

  De politie heeft gisteren in ’t Harde een 50-jarige voortvluchtige veroordeelde oplichter aangehouden. Hij moet nog 774 dagen van een gevangenisstraf van drie jaar uitzitten. Hij is inmiddels ingesloten in een penitentiaire inrichting.

  De man heeft zich in 2010 en 2011 schuldig gemaakt aan oplichting en flessentrekkerij. Hij deed zich onder andere vaak voor als huurder of koper van kostbare bouwmachines maar betaalde nooit de rekening. Datzelfde deed hij meermalen met partijen vis.

  Veroordeeld

  In 2012 is hij door de rechtbank Den Bosch wegens 20 van dergelijke feiten veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Nadat hij zich onttrok aan zijn detentie, door zich niet meer te melden na een overplaatsing, was hij sinds oktober 2012 spoorloos.

  Speciaal politieteam

  De voortvluchtige man heeft zich enige tijd schuil gehouden in Frankrijk, maar keerde terug naar Nederland omdat de grond hem te heet onder de voeten werd. Onderzoek door het speciale politieteam FastNL bracht aan het licht dat hij vermoedelijk zijn oude praktijken in Nederland voortzette.

  Loods

  Een door hem gehuurde loods in ’t Harde bleek sinds kort zijn nieuwe uitvalsbasis. Hij verbleef vermoedelijk in een vakantiebungalow n de omgeving. Op het moment dat de man een vrachtwagen opwachtte die goederen kwam lossen, hielden leden van het FastNL-team hem aan.

  Verder onderzoek

  De aangetroffen goederen en de loods zijn overgedragen aan de lokale politie voor verder onderzoek. Naast de eerdere veroordeling wordt de man nog gezocht in minimaal drie andere onderzoeken tegen hem vanwege aangiftes van oplichting en verduistering.

  FastNL

  FastNL is op 1 januari 2015 in het leven geroepen. Sinds de oprichting beschikt de Nationale Politie over een team van 35 speciaal getrainde politiemensen dat zich samen met het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie richt op het opsporen en aanhouden van voortvluchtigen.

  Bron: OM.nl

  Foto: iStockphoto.com

 • Ook interessant