Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Verklaring Xander

  Dit is een samenvatting van de verklaring welke is opgemaakt ter verdediging als gevolg van de vele aantijgingen tegen Xander werkend onder de bedrijfsnaam XS-Style omtrent oplichting van bedrijven en andere rechtspersonen.

  "Op 15 augustus 1999 ben ik begonnen als eigenaar van een kapsalon in Montvoort. Het ging goed en al snel breidde ik mijn zaak. Aangezien ik door deze snelle groei het overzicht verloor ben ik ook fouten gaan maken en kwam hierdoor in financiële moeilijkheden terecht. Ik werd in 2007 failliet verklaard.

  Om voor mij passend werk te vinden was een probleem ook was het niet mogelijk om iets voor mij zelf te beginnen. Op de naam van mijn ex-vriendin (en met toestemming van haar) heb ik een kapperswinkel in Woerden overgenomen. Deze hebben wij als naam gegeven XL-Projects. Na enige tijd toen deze zaak winst begon te maken heb ik samen met mijn ex-vriendin besloten dat ik een auto zou gaan leasen. Na XL-Projects ben ik uiteindelijk bij Bob’s Line terecht gekomen in Houten. Ik kreeg een contract voor 6 maanden als assistent. bedrijfsleider. Na 5 maanden kon ik mij niet meer verenigen met de handelswijze van de eigenaar van Bob’s Line en hebben wij besloten het contract te beëindigen. Het probleem voor mij was namelijk dat de salarissen altijd te laat betaald werden. Tevens heeft hij het laatste salaris plus vakantietoeslag veel te lang vastgehouden.

  Op advies van een medekapper heb ik toen besloten om mijzelf in te laten huren als kapper. Gelukkig kreeg ik een aantal aanvragen van kapsalons die mij wilde inhuren. Ook heb ik mensen aangenomen. Een van de mensen was Anna van der Ploeg. Een van de eerste opdrachten die ik Anna gaf was bij een kapsalon DYB. Deze kapsalon draaide niet goed en aan ons was de vraag om mee te denken en te werken om deze zaak weer bloeiend te krijgen. Na al het werk wat wij hadden verricht zoals zelf flyers gemaakt en verspreid, Telefonische informatie bij klanten (klanten tevredenheidsonderzoek) bleek dat Veronica zelf niets had ondernomen. Hierna hebben wij de laatste factuur (afrekening) gestuurd. Tot op heden is deze zaak nog niet opgelost. Wel heeft mij dit geld gekost omdat ik Anna moest betalen en tot op heden nog geen geld is overgemaakt.

  Hierna heb ik Anna van der Ploeg laten werken bij een kapsalon in Utrecht. Ook hier kreeg ik klachten over haar, ze was vaak te laat en regelmatig ziek. Toen zij ook nog eens verhalen over mijn bedrijf begon te vertellen tegen deze opdrachtgever, waren zowel ik als de opdrachtgever wel klaar met haar. Ik heb haar toen in eerste instantie gebeld op haar werk, maar ook toen bleek zij zich ziek te hebben gemeld, zonder dat ik er iets van af wist. Vervolgens ben ik haar op de mobiele telefoon gaan bellen en heb haar toen te kennen gegeven dat de proeftijd voorbij was en dat ik niet met haar verder wilde. De volgende dag heeft Anna contact gehad met een van mijn opdrachtgevers om mij in een kwaad daglicht te zetten. Aangezien dit voor mijn bedrijf in een negatief effect resulteerde doordat ik deze opdrachtgever kwijt raakte, heb ik besloten dit deels bij Anna te verhalen. In het werknemerscontract welke Anna getekend heeft staat dat zij geen zaken mag bespreken met opdrachtgevers die het bedrijf XS – Style kunnen schaden, op straffe van een boete van 3000 euro per overtreding. Omdat ik toch nog haar salaris moest betalen heb ik toen 300 euro ingehouden met de mededeling dat wanneer zij hiermee niet akkoord zou zijn stappen moest ondernemen. Ik vond dit redelijk aangezien ik nu een klant kwijt was waaraan ik het meervoud aan kon verdienen. Tot op heden heb ik van Anna niets meer vernomen en ga ervan uit dat de zaak is opgelost.

  Ik had nog steeds geen woning en heb toen via Marktplaats een betaalbare woning gevonden in Lekkerkerk. Eigenaar is de heer Harry Houweling. Ik heb van de heer Houweling twee weken – zonder huur – de tijd gekregen e.e.a. in het huis aan te passen. Toen ik de woning betrok schrok ik echter van de staat waarin het huis verkeerde. Tijdens het schoonmaken bemerkten wij dat de gasleiding afgedicht was alleen met tape. Er waren nog vele andere mankementen, zoals de voordeur kon niet op slot, raamkozijnen waren zo verrot dat je van buiten naar binnen keek, enz. (we hebben hiervan diverse foto’s gemaakt). Het klopt dat de betalingen ver achter liepen, maar elke inkomsten is aan de heer Houweling overgemaakt, ofschoon ik hooguit twee weken van de woning gebruik heb gemaakt. Ik heb ook meerdere malen de heer Houweling aangegeven dat ik er alles aan deed om elke cent die ik had over te maken. Maar op het moment dat de heer Houweling begon te dreigen met vrienden langs te komen ben ik uit mijzelf weggegaan en weer gaan wonen bij mijn ouders."

 • Ook interessant