Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Uitzending Opgelicht?! leidt tot wijziging Zweedse wet

  Uitzending Opgelicht?! leidt tot wijziging Zweedse wet

  Het nieuws dat Opgelicht?! in december meerdere Volvo’s bij een autogarage in het oosten des lands aantrof, waarvan de kilometerstand enorm was teruggedraaid, is in Zweden ingeslagen als een bom. Daar was tot voor kort het terugdraaien van de teller niet verboden, maar dat gaat veranderen.

  Meteen na de uitzending van Opgelicht?! vloog de Zweedse journalist Per Hermanrud van TV4, de grootste TV-zender in Scandinavië, naar Nederland om met Opgelicht?! in contact te komen. Hij vertelde dat er in Zweden zeker meer dan 114.000 auto’s rondrijden met teruggedraaide kilometerteller.

  In Opgelicht?! de laatste stand van zaken over de nieuwe wet in Zweden, en ook aandacht voor de vraag waarom het 5 jaar nadat tellerstandfraude in Nederland strafbaar is gemaakt, het nog steeds zo makkelijk en vaak kan voorkomen. Niet alleen wordt een auto met teruggedraaide teller ten onrechte te duur voor een consument, het heeft ook gevolgen voor de veiligheid, wanneer onderdelen als een distributieriem niet tijdig worden vervangen.

  Ook in de uitzending: bedroefde moeder waarschuwt voor wanpraktijken van eigen zoon

  Wanneer bij Opgelicht?! klachten binnenkomen over Eric J., die als personal trainer werkzaam is in Alphen a.d. Rijn en Hoofddorp, gaat er meteen een belletje rinkelen. In 2016 werd hij door Opgelicht geconfronteerd met zijn wandaden, hij bracht een kinderboerderij op de rand van faillissement en bedonderde bedrijven. De nieuwe klachten zijn van een andere aard, J. zoekt slachtoffers uit via dating apps, met het doel geld van zijn nieuwe liefdes af te troggelen. Opgelicht?! sprak inmiddels met zijn diepbedroefde moeder, die het helemaal gehad heeft met de praktijken van haar zoon. Zo zegt ze in de uitzending: 'het ergste dat hij mij heeft aangedaan is dat hij de rekening van mijn moeder heeft leeggehaald'. Opgelicht?! gaat op zoek naar Eric j.

  Gerelateerd

 • Ook interessant