Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Uber wil gezichtsherkenning invoeren voor chauffeurs

  Uber wil gezichtsherkenning invoeren voor chauffeurs

  Uber-chauffeurs in Amsterdam moeten mogelijk binnenkort hun gezicht laten scannen voordat ze kunnen gaan rijden. De app will gezichtsherkenning invoeren. Dit zou moeten voorkomen dat mensen frauderen met accounts, dat ze op andermans naam gaan rondrijden. Het systeem, dat Real-Time ID Check heet, bestaat al in andere landen en wordt wellicht over een tijdje ook in Europa ingevoerd.

  Uber wil de gezichtsherkenning 'zo snel mogelijk' invoeren. De ID Check moet wel nog worden aangepast om te voldoen aan de Europese privacyregels.

  Uber heeft nieuwe afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam. Die moeten de veiligheid in het verkeer vergroten. Eerder dit jaar besloot Uber al om de minimumleeftijd van chauffeurs te verhogen van 18 naar 21, dat chauffeurs minstens een jaar rijervaring moeten hebben en dat ze een verplichte verkeerstraining moeten volgen.

  'Uitstootvrije' auto's'

  Rond de jaarwisseling waren er drie dodelijke ongelukken met Uberchauffeurs in Amsterdam en omgeving. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakte een klein meisje zwaargewond.

  Uber kondigde maandag ook aan zich aan te sluiten bij de zogeheten Verkeersveiligheidscoalitie. Daarin zitten gemeenten, organisaties, bedrijven en onderzoekers, die samen willen nadenken over manieren om wegen en voertuigen veiliger te maken. Verder belooft Uber om voor eind volgend jaar 750 'uitstootvrije' auto's rond te hebben rijden. Verder wil Uber bij beloningen voor chauffeurs meer nadenken of zo'n beloning niet averechts werkt en het gevaar op de weg juist stimuleert.

  Bron: ANP 

 • Ook interessant