Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Statement Lexa

  Miljoenen mensen maken inmiddels dagelijks gebruik van sociale netwerken waaronder online datingsites. Voor Lexa.nl staat de veiligheid van onze leden voorop en doen wij er ook alles aan om de toegang voor fraudeurs tot een minimum te beperken.

  Een team van 10 personen is dagelijks bezig om de activiteit op de site te monitoren en zo personen die andere bedoelingen hebben dan het vinden van een leuke partner te weren. Hiervoor maken we o.a. gebruik van een zwarte lijst voor bepaalde e-mail en IP-adressen. Ook onze eigen leden (1,7 miljoen) kunnen ons gratis via mail en telefoon bereiken om misbruik van de site te melden indien er ondanks onze inspanningen toch onterechte activiteiten plaatsvinden. Indien wij fraude traceren worden de betreffende leden direct van de site geweerd en de gegevens overgedragen aan de politie.

  Wij willen vooral benadrukken dat onze leden bovendien moeten vertrouwen op hun eigen gevoel en gezond verstand. Daarom adviseren wij onze leden met klem om nooit op financiële verzoeken van andere leden in te gaan. Bovendien raden wij onze leden aan om alle correspondentie met andere leden tot aan de eerste persoonlijke ontmoeting binnen de veilige, gecontroleerde omgeving van de site te laten plaatsvinden. In het algemeen raden wij mensen aan om te kiezen voor de bekende, betaalde datingsites waar zij kunnen vertrouwen op jarenlange ervaring en doorlopende investeringen in de veiligheid van de site.

  Aanvullende vragen:

  Lexa heeft op haar website de tekst, veilig en betrouwbaar, staan. Op welke manier garandeert Lexa dat?

  De medewerkers van de customer care afdeling van Lexa zorgen er dagelijks voor dat het bezoek op de site goed verloopt. Deze medewerkers reageren direct als er een melding van wangedrag wordt gemeld, dit kan via de site of via ons gratis telefoonnummer. Bovendien verwijderen zij direct profielen van members die zich niet aan de algemene voorwaarden houden. Lexa biedt op de site diverse functionaliteiten om bepaalde members te blokkeren (zij hebben geen toegang meer tot je profiel).

  De term veilig en betrouwbaar wekt een bepaalde verwachting. Je zou in principe veilig kunnen daten op Lexa. Echter, in de algemene voorwaarden wordt elke aansprakelijkheid van de hand gedaan. Hoe rijmt Lexa dat?

  Deze verwachting maken we ook meer dan waar. Het percentage klachten over scammers is minimaal t.o.v. onze nieuwe inschrijvingen (0,001%). Bovendien is Lexa in 2009 verkozen tot meest betrouwbare datingsite. Op de site bieden wij ook diverse functionaliteiten om de veiligheid van onze leden te garanderen. Onze Customer Care afdeling zorgt voor een veilige date omgeving en reageren direct als er een melding van wangedrag wordt gemeld. Bovendien surft elke member anoniem op onze site en is de ware identiteit alleen ons bekend. De member bepaalt uiteindelijk zelf wanneer deze zijn/ haar identiteit, waaronder privé mail adres prijs geeft. Zodra het contact buiten onze site wordt voortgezet, hebben wij daar uiteraard geen controle en verantwoordelijkheid meer over.

  Ook staat op Lexa dat zij werkt met echte en gemotiveerde members. Hoe kan ik als consument weten dat iemand echt en gemotiveerd is (en motivatie waarvoor?)?

  Lexa is een betaalde datingsite wat betekent dat de members al serieuzer zijn dan op een gratis datingsite. Lexa is de eerste datingsite van Nederland en brengt al 8 jaar met succes mensen bij elkaar. Wekelijks resulteert dat in duizenden succesvolle dates en zelfs 234 duurzame relaties (bron: Ipsos). Gemotiveerde members zijn te herkennen aan een uitgebreid profiel en serieuze reacties op andere members. Serieuze members zijn alleen op zoek naar liefde en vragen dus nooit geld aan andere members.

  Waarom waarschuwt Lexa niet duidelijk en zichtbaar op de site voor de gevaren van internet-dating?

  De gevaren van internetdating zijn minimaal en vergelijkbaar met andere veel gebruikte social networks als Hyves en Facebook. Ten opzichte van het aantal nieuwe inschrijvingen is het klachtenpercentage over scammers verwaarloosbaar (0,001%). Daarentegen nemen wij elke klacht serieus en worden scammers direct van de site verwijderd. Wij benadrukken nogmaals dat members hun gevoel niet in de steek moeten laten, het is immers nooit verstandig om geld te geven aan mensen die je persoonlijk niet kent. Bovendien raden wij members die desondanks benadeeld zijn door scammers aan om altijd aangifte te doen bij de politie. In samenwerking met de politie kunnen wij een helpende hand bieden.

 • Ook interessant