Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Spaanse profvoetballers opgepakt om matchfixing

  Spaanse profvoetballers opgepakt om matchfixing

  De Spaanse politie heeft dinsdagochtend diverse voetballers gearresteerd op verdenking van matchfixing en witwassen.

  Volgens media in Spanje gaat het om onder anderen Raúl Bravo, Borja Fernández, Carlos Aranda en Iñigo López Montaña. Voorzitter Agustin Lasaosa van de club Huesca is ook opgepakt, net als het hoofd van de medische staf van deze club, die dit seizoen degradeerde uit La Liga.

  Het zou gaan om spelers van het hoogste niveau

  Volgens Spaanse media gaat het om spelers die op het hoogste niveau (La Liga) en in de tweede klasse spelen of hebben gespeeld. De gestopte Bravo is van hen de bekendste. De 38-jarige verdediger kwam in zijn carrière uit voor onder meer Real Madrid en Olympiakos. Hij speelde veertien interlands. Borja Fernández droeg ook het shirt van Real Madrid, maar speelde de laatste jaren voor Real Valladolid. Hij zette onlangs een punt achter zijn loopbaan

  Borja, zoals de 38-jarige middenvelder wordt genoemd, zwaaide op 18 mei af tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Valencia (0-2). Dat duel wordt in Spaanse media met nog twee andere wedstrijden, waaronder Huesca - Nàstic uit het seizoen 2017-2018, in verband gebracht met matchfixing. Justitie kwam in actie vanwege ongewoon gokgedrag op deze duels.

  Lees ook: Voetbalteam mogelijk zes jaar de cel in om matchfixing

  Real Valladolid had zich een week eerder veilig gespeeld, terwijl Valencia zich dankzij de winst verzekerde van de vierde plek en het bijbehorende ticket voor de Champions League. De nummer vier van La Liga, die zaterdag de Spaanse beker won, nam in een bericht op de website krachtig afstand van de geruchten over matchfixing. 'We hebben absoluut niets te maken met deze zaak', meldt Valencia.

  Bron: ANP

 • Ook interessant