Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • ‘Skimmer’ doet zich voor als postbode

  Een nog onbekende man heeft bij drie mensen in de deelgemeente Prins Alexander de bankrekening leeggeplunderd, doordat hij zich voordoet als postbode die een pakje komt brengen. De man kopieert met een mobiel pinapparaat de pinpas en niet veel later zijn zijn slachtoffers hun geld kwijt.

  Veel geld, want het gaat om 1900 euro, 1000 euro en een nog onbekend bedrag. De ‘skimmer’ heeft een jasje van TNT aan. ,,Ongetwijfeld een gestolen jasje. Hij komt pakjes brengen waar mensen niets van afweten. Vervolgens zegt hij dat er te weinig is gefrankeerd en hij vraagt zijn slachtoffers om bij te pinnen. Bijvoorbeeld 1,15 euro,’’ zegt een woordvoerder van de politie.

  De skimmende postbode wendt zijn hoofd vervolgens demonstratief af als de mensen hun pincode intoetsen in het mobiele pinapparaat. De oplichter gebruikt de smoes dat hij geen contant geld aan kan nemen. ,,Om mensen zogenaamd hun privacy te gunnen. Maar een kwartier later is wel hun rekening leeg.’’ Met het apparaartje wordt de magneetstrip op de kaart gekopieerd.

  De oplichter is volgens de politie sinds enkele weken actief. In de pakjes zit rommel.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant