Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ring-deurbel verplicht tweestapsverificatie en 'stopt met meeste trackers'

  Ring-deurbel verplicht tweestapsverificatie en 'stopt met meeste trackers'

  Ring, fabrikant van de slimme deurbel, heeft bekendgemaakt dat het gebruikers vanaf heden verplicht om in te loggen via tweefactorauthenticatie. Ook zegt het 'tijdelijk te stoppen' met het delen van gebruikersgegevens met derden. 
   

  De fabrikant van de slimme deurbel reageert hiermee op de negatieve berichtgeving van de afgelopen tijd. Het bleek dat de app data van gebruikers verkocht aan adverteerders. Aan de hand van ingebouwde trackers werden gegevens van gebruikers stiekem en zonder toestemming gedeeld. Ook bleek de beveiliging van de deurbel niet al te best.

  Beveiligingsproblemen schuld van gebruikers? 

  Gebruikers bleken via de deurbel bespioneerd te kunnen worden, omdat de Ring-accounts eenvoudig te hacken waren. Ring wijt dit probleem aan de gebruikers, omdat die hetzelfde wachtwoord zouden gebruiken als elders. Doordat er via een andere website wachtwoorden waren gelekt, zouden de hackers de toegang kunnen krijgen tot de Ring-accounts.

  De tweefactorauthenticatie moet de problemen met de beveiliging verhelpen. Deze optie werd al aangeboden door Ring, maar is vanaf heden dus verplicht. 

  'Meeste trackers' uitgeschakeld

  Naast de beveiligingsproblemen bleek dat Ring gebruikersdata zoals namen, ip-adressen en telefoongegevens deelde met derden. Onder andere Facebook kreeg beschikking over deze gegevens. 

  Ring zegt dat nu de meeste trackers zijn uitgeschakeld en dat gebruikers zich kunnen afmelden voor persoonlijke advertenties. Ook krijgen gebruikers binnenkort meer opties om het delen informatie via de app te beperken, aldus de fabrikant.  

  Bron: Security.nl 
   

 • Ook interessant