Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Reactie MediClowns

  Reactie MediClowns & Factor30 op het dossier Bumblebee cards.

  Met zeer grote ontsteltenis is ons binnen MediClowns ter ore gekomen dat onze naam in diskrediet is gebracht. In het Tros tv-programma Opgelicht?! Is onze naam naar voren gekomen in combinatie met een kaartenactie die Bumblee cards verzorgt.

  Mensen die de kaarten kopen concluderen zelf dat de opbrengst van de kaarten naar MediClowns is gegaan en dat MediClowns kinderen bezoeken met reuma/kanker. Beide stroken absoluut niet met de realiteit.

  Wij zijn benaderd door Factor30 met de mededeling dat ze ons een donatie van €20.000,- wilden schenken. Vervolgens werden wij op de hoogte gebracht van de actie: ongeacht de kaartverkoop zouden wij het genoemde bedrag van E 20.000,- ontvangen, verdeeld over twee keer €10.000,-. De eerste helft werd geschonken in Februari 2010 en de tweede helft eind April 2010. De tweede helft van het bedrag moeten wij op dit moment van schrijven nog ontvangen. Onze bezoeken in ziekenhuizen en verpleeghuizen doen wij gratis.

  Wij ontvangen verder niets extra’s uit de kaartverkoop. De opbrengst van de kaarten gaat naar Bumblee cards/Factor30. Beide organisaties behoren aan dezelfde persoon toe.

  De genoemde donaties hebben wij gebruikt om nieuwe projecten te realiseren en is meteen gestoken in de verdere ontwikkeling van MediClowns.

  Verder ontdekten wij geschokt dat er door Bumblebee cards verteld word dat wij kinderen bezoeken met reuma/kanker. Dit is niet het geval. Van begin af aan is MediClowns opgezet vanuit de doelstelling te werken om verder te gaan waar andere bekende ziekenhuisclowns stoppen. Wij bezoeken geen kinderen, maar volwassenen en ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

  Sporadisch worden wij gevraagd om te clownen met kinderen, wat wij ook doen mits wij niet in het vaarwater komen van andere bekende organisaties. De genoemde doelgroep van kinderen met reuma en/of kanker bezoeken wij echter niet en hebben die nog nooit bezocht ook.

  Wij waren niet op de hoogte van deze incorrecte informatie die bumblebee cards over ons vertelt. Wij vertrouwden erop dat onze doelstelling correct werd verteld aan mensen.

  Dat deze verhalen over ons worden verteld, wekt bij ons de indruk van emotionele manipulatie om de kaartverkoop te bevorderen.

  Dit schokt ons en schaadt ons vertrouwen in Bumblee cards/Factor30.

  Wij waren van tevoren niet ingelicht over het gegeven dat dit item in Opgelicht?! aan de orde zou komen. Onze naam is in een tv-programma genoemd zonder dat wij door Opgelicht?! hierover waren geïnformeerd. Evenmin zijn wij uitgenodigd om in het programma aanwezig te zijn om hierop te kunnen reageren. Dit achten wij als een tekortkoming van Opgelicht?!

  Door de aan het licht gebrachte informatie zetten wij verdere samenwerking met Factor30/Bumblebee cards niet voort.

  Stichting MediClowns is een organisatie voor- en door mensen. Stichting MediClowns werkt met vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de doelstelling en geen enkel persoon binnen Stichting MediClowns word hier financieel beter van.

  Wij bieden oprechte excuses aan aan iedereen die een verkeerde indruk van ons heeft gekregen. Ook verwijzen wij graag iedereen naar onze website: www.mediclowns.nl waar alle informatie te vinden is wie wij zijn, waar we voor staan en wat onze doelstelling is.

  Vriendelijke groet,

  Mathijs Schaap (oprichter mediclowns)

  Marc Sebes (sponsor/donateurswerving voor mediclowns)

 • Ook interessant