Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • PSV zegt contract met Investous op na uitzending van Opgelicht?!

  PSV zegt contract met Investous op na uitzending van Opgelicht?!

  Voetbalclub PSV heeft zojuist bekendgemaakt dat het contract met de Cypriotische firma eenzijdig is opgezegd. Het besluit volgt naar aanleiding van onthullingen uit de uitzending van Opgelicht?! van dinsdag 1 oktober.

  'PSV heeft vanmiddag geconcludeerd dat de reputatie van de club is geschaad en dat is een ontbindende voorwaarde in het contract', meldt de voetbalclub op haar eigen website.

  In onze uitzending van gisteravond werd duidelijk dat Investous via advertenties mensen verleidt om te investeren in bitcoins, goud of aandelen. Via nep-advertenties op sociale media als Facebook kwamen zij terecht bij makelaars die dergelijke producten aanbieden. Wij stelden de misleidende praktijken aan het licht, waarop PSV besloot om de stekker eruit te trekken.

  PSV zegt de afgelopen periode klachten van mensen te hebben ontvangen, waarop ze Investous hebben verzocht om deze klachten serieus te nemen en af te handelen. Dat is volgens de voetbalclub niet op een goede manier gebeurd.

  info
  clockOval 6 2 okt 2019, 17:29

  Volledige toelichting van PSV

  De directie van PSV heeft besloten om per direct eenzijdig het contract met sponsor Investous te verbreken. Een opeenstapeling van nare feiten in de voorbije maanden is de oorzaak van het besluit. Het bedrijf is in opspraak geraakt door haar manier van omgaan met klanten die het financiële product van Investous afnemen. PSV heeft vanmiddag geconcludeerd dat de reputatie van de club is geschaad en dat is een ontbindende voorwaarde in het contract.

   

  PSV heeft bij het afsluiten van het contract met Investous het gebruikelijke protocol doorlopen en niets wees erop dat er sprake was van een dubieuze handelswijze. Ook bij het aankondigen van het sponsorship kwamen er geen negatieve reacties naar boven. Enkele maanden later ontving PSV een aantal individuele klachten over de manier van werken van Investous. Die mensen zijn onder begeleiding van PSV doorgestuurd naar de afdeling klachten van Investous. De juridische afdeling van PSV heeft Investous meerdere malen via aangetekende brieven gesommeerd de klachten serieus te nemen en af te handelen. PSV is er inmiddels niet voldoende zeker van dat de mogelijk gedupeerden op de juiste manier tegemoet worden getreden. PSV is er van op de hoogte dat minimaal één van de klachten heeft geresulteerd in een aangifte tegen Investous. Deze feiten en de aanhoudende negatieve publiciteit rondom Investous hebben er voor gezorgd dat PSV niet langer met het bedrijf geassocieerd wenst te worden.

   

  Investous moet alle verwijzingen naar PSV van de website verwijderen. De club zal alle verwijzingen naar het bedrijf ook verwijderen.

  arrow-right-circleShape Bekijk complete uitzending
  Benieuwd naar het fragment? Kijk dan verder.

  Bron: ANP / PSV.nl

 • Ook interessant