Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt wederom voor klussende oplichters

  Politie waarschuwt wederom voor klussende oplichters

  De politie waarschuwt wederom voor klusjesmannen die ongevraagd diensten aanbieden zoals het schoonmaken van de gevel, het dak, straat of tuin of het ophogen van de oprit of de voortuin.

  De klussers spreken eerst een bedrag af van bijvoorbeeld 50, 60 of 70 euro voor de verrichte werkzaamheden, maar verhogen dat bij het afrekenen naar honderden en zelfs duizenden euro’s. De politie heeft daar de afgelopen weken meerdere meldingen van gehad.

  OpdringerigDeze Engelssprekende klussers rijden vaak in bestelbusjes en stellen zich opdringerig en intimiderend op als het hogere bedrag niet wordt betaald. De bezochte bewoners hebben de politie gebeld waarna de mannen er snel vandoor gingen. In een enkel geval werd wel het eerste afgesproken bedrag betaald waarna de mannen werden weggestuurd.

  De politie heeft ook in het verleden vaker meldingen en aangiften ontvangen over dergelijke klussende oplichters. Zo maakten de klussers bewoners wijs dat het dak aan vervanging toe was. De mannen hoopten dat zij het dak mochten repareren om vervolgens de bewoners weer een torenhoge rekening te presenteren. Soms begonnen de klussers al met de zogenaamde reparatie, waardoor de bewoners zich gedwongen voelden toe te stemmen.

  Bel bij onraad 112De politie adviseert om niet in zee te gaan met klussers die aan de deur hun diensten aanbieden. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via 112. Door signalementen en/of kentekennummers te noteren, helpt u de politie bij het achterhalen van deze personen.

  Bron: politie

 • Ook interessant