Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie waarschuwt voor oplichter oudere dames

  De politie in Geldrop-Mierlo-Nuenen waarschuwt voor een oplichter die sinds half mei zeker vier keer heeft toegeslagen bij oudere dames.

  De man belt bij hen aan en zegt dat hun buren in de problemen zijn gekomen tijdens het tanken bij een benzinestation. Op verzoek van die buren komt hij contant geld lenen om dat probleem weer op te lossen. Nadat hij het geld heeft gekregen, gaat hij weer weg. De buren blijken echter van niets te weten en de gedupeerden zijn hun geld kwijt.

  Vier gedupeerden

  Bij de politie in Geldrop-Mierlo-Nuenen zijn tot nu toe vier van dergelijke oplichtingsgevallen bekend; twee in Mierlo, één in Nuenen en één in Geldrop. Het gaat om dames van tussen de 81 en 92 jaar, die zo geldbedragen kwijtraakten van tussen de 250 en 850 euro. De politie sluit niet uit dat meer mensen de dupe zijn geworden van de man.

  Signalement

  Hij heeft een blanke huidskleur, is rond de 25 jaar oud, is ongeveer 1,80 meter lang, heeft een slank postuur en zwart haar. Hij sprak beschaafd Nederlands en zijn verhaal klonk zeer aannemelijk. De politie adviseert dringend om niet in te gaan op zijn verzoek om geld te lenen en om de politie te bellen als hij aan de deur staat.

  Bron: politie Brabant Zuid-Oost

 • Ook interessant