Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Politie: 'Kijk gratis knuffelbeer goed na'

  Politie: 'Kijk gratis knuffelbeer goed na'

  Afgelopen woensdag was er nogal wat te doen omtrent een knuffelbeer die een meisje van twee jaar oud op een rommelmarkt in het Zeeuwse Zuidzande kreeg. De peuter liep met haar ouders over de rommelmarkt toen ze uit het niks werden aangesproken door een onbekende man. Deze man gaf het knuffelbeertje aan het meisje en vertelde erbij het kindje erg lief te vinden.

  Eenmaal thuis bleken de ouders het volgens het AD toch niet helemaal te vertrouwen en besloten ze het beertje aan een nadere inspectie te onderwerpen. Nadat ze het knuffeldier hebben geopend, ontdekten ze een klein cameraatje met een microfoon. De lens bleek zich in de neus van het beertje te bevinden: voor de ouders reden genoeg om de politie in te schakelen.

  De politie constateerde echter dat er geen batterij in de knuffel zat en stelde dat het onmogelijk was om er audio- en/of video-opnames mee te maken. Het is dus niet duidelijk of de man van wie de peuter de knuffel kreeg minder goede bedoelingen had.

  De politie Zeeuws-Vlaanderen waarschuwt op Facebook echter wel voor vergelijkbare verdachte situaties: 'Mocht u of uw kinderen aangesproken worden door een onbekende en er wordt een gratis knuffeltje aangeboden; kijk het dan even goed na!'

  Update: Het AD meldt dat de politie de bewuste man inmiddels heeft gesproken en dat hij geen kwaad in de zin had. Vermoedelijk heeft de politie zich laten leiden door de paniek die bij het gezin was ontstaan.

  Bron: AD / Politie Zeeuws-Vlaanderen

 • Ook interessant