Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor valse boekingsbevestigingen!

  Heeft u via internet een hotel geboekt? Wees dan alert op valse boekingsbevestigingen die schadelijke software bevatten. Deze berichten lijken op een bevestiging van een hotelreservering, maar zijn in werkelijkheid afkomstig van internetcriminelen.

  De e-mail bevat een bijlage, die bij het openen een schadelijk programma op de computer installeert. Dit programma wordt vervolgens gebruikt om wachtwoorden en creditcardgegevens te stelen.

  Internetcriminelen versturen grote aantallen van deze e-mails naar willekeurige e-mailadressen. Ze hopen dat ontvangers die een hotel geboekt hebben, het bericht aanzien voor de bevestiging van een recente boeking en de bijlage openen.

  Juist in deze periode, waarin veel mensen hun vakantie via internet boeken, zullen veel van dit soort e-mails verstuurd worden. Wees dus alert als u een boekingsbevestiging ontvangt via de e-mail!

  Wilt u voorkomen dat uw vakantiegeld in de zakken van criminelen verdwijnt? Check dan goed waar e-mails vandaan komen, voordat u een link of bijlage opent en zorg dat uw anti-virussoftware up-to-date is. Anders zou uw vakantiegeld zomaar in de zakken van criminelen kunnen verdwijnen.

 • Ook interessant