Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor Nederlandstalige e-mail overval-scam

  Een scam waarbij oplichters e-mailaccounts hacken en vervolgens naar alle contacten een bericht sturen dat de eigenaar in een ver land is beroofd, wordt nu ook in het Nederlands vertaald.

  Dagelijks worden duizenden Gmail en Hotmail-accounts gehackt, maar ook sociale netwerkprofielen zijn niet veilig.Naast het versturen van spam worden de gehackte accounts ook gebruikt voor het oplichten van mensen die in het adresboek staan. Soms verwijderen de oplichters de gehele e-mailbox om geen sporen achter laten. Zowel Microsoft als Google adviseren om het bestaande wachtwoord te wijzigen en uw computer op malware te scannen als uw account is misbruikt. Lees het hele artikel op security.nl. (Bron: security.nl via fraudehelpdesk.nl)Lees hieronder een voorbeeld van een dergelijke, door een vertaalmachine, in het Nederlands vertaalde e-mail.

  Hallo

  Mijn spijt voor dit plotselinge verzoek, op mijn reis naar Madrid,Spain.i kreeg beroofd en al mijn bezittingen cash, mobiele telefoon en creditcards werden alle gestolen op "pistool punt".Het is zo'n een traumatische ervaring voor me.i nodig uw hulp vliegen terug naar huis omdat ik probeer te verhogen van sommige money.i hebben gemaakt contact met mijn bank maar het beste wat ze kunnen doen is te mailen mij een nieuwe kaart die 2-3 dagen duurt te komen hier.Ik moet u om geld te lenen me sommige sorteren mijn zelf uit deze hachelijke situatie, zal betalen terug zodra ik dit met.Western Union Transfer is de snelste optie om draad fondsen voor mij. Laat me weten als je mijn details (volledige namen/locatie) om eenoverdracht nodig. U kunt mij bereiken via e-mail.Op dit moment ben ik freaked out.Bedankt

  Gerelateerd

 • Ook interessant