Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Parkeerboete leidt tot garage met jetski van witwasser

  Parkeerboete leidt tot garage met jetski van witwasser

  De politie is bij het uitschrijven van een parkeerboete mogelijk een witwasser op het spoor gekomen. Bij nader onderzoek ontdekte de politie namelijk dat de man in bezit was van een groot aantal luxe goederen.

  Het begon allemaal met een parkeerboete voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats enige tijd geleden. De politie ziet het wel vaker, een grote middenklasser die zonder invalidenparkeerkaart asociaal op een invalidenparkeerplaats wordt neergezet. Een oplettende agent stoorde zich eraan en begon met het uitschrijven van een bekeuring. De bestuurder kwam aanlopen en verklaarde dat de auto van zijn moeder was.

  Lees ook: Witwasonderzoek: politie legt beslag op dure auto's en merktassen

  Enkele andere feiten maakte dat de agent de achtergrond van de man wat verder ging nalopen. Als snel bleek dat deze man in het bezit was van veel dure spullen. Dat bezit stond niet in verhouding tot het inkomen dat hij zou hebben. Er werd een onderzoek gestart naar de handel en wandel van deze verdachte van witwassen door onder andere de financiële recherche. In het kader van ondermijning worden deze zaken met prioriteit aangepakt.

  Jetski in de garage

  Het onderzoek, onder leiding van een officier van justitie, leidde naar de woning van de verdachte in de Kasteellaan in Raamsdonksveer. Daar troffen de rechercheurs een luxe ingerichte en verbouwde woning. Er lag in de woning voor meer dan 16.000 euro aan contanten. De luxe middenklasser stond voor de deur en in de garage stond een jetski. In een haven in de omgeving lag een boot die aan de verdachte werd toegeschreven. Alle roerende zaken zijn door politie en Openbaar Ministerie in beslag genomen.

  De verdachte is in zijn woning aangehouden. Het onderzoek zal onverminderd voorgezet worden. Uiteraard zal de Belastingdienst van onze bevindingen op de hoogte gebracht worden.

  Bron: Politie.nl 

 • Ook interessant