Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opnieuw valse concertkaarten Adele

  Opnieuw valse concertkaarten Adele

  Begin dit jaar besteedde Opgelicht?! al aandacht aan de verkoop van valse concertkaartjes van Adele. Amper een half jaar later is het alweer raak.

  Eindelijk, je lievelingsartiest komt naar Nederland en geeft een groot concert, maar helaas zijn alle kaartjes binnen een korte tijd uitverkocht en je vist achter het net. Je geeft het niet op en struint het internet af. En ja hoor, op Marktplaats kom je een verkoper tegen die helaas toch niet naar het concert kan en zijn kaartjes aanbiedt. Wat een geluk!

  Valse kaartjes

  De verkoper wint je vertrouwen door zijn paspoort mee te sturen of zelfs bij je langs te komen. De kaartjes zien er goed uit. Al snel maak je het geld over en je kan niet wachten tot de dag dat het concert begint.

  Samen met vele anderen sluit je aan in de rij en wanneer je eindelijk bij de deur bent gaat het mis. De scanner geeft een raar geluid en je komt er niet in. Je hebt een vals kaartje gekocht en met jou nog heel veel meer. Bij Opgelicht?! komen dagelijks klachten binnen over mensen die opgelicht zijn bij de verkoop van tickets. Een groot probleem waar lastig iets aan te doen lijkt. Maar bij wie ligt precies de verantwoordelijkheid?

  Jasper van Dijk

  Jasper van Dijk van de SP wil dat er een betere samenwerking komt tussen de reguliere verkooppunten en Tweedehands sites. Hij wil hen verplichten om de tickets beter te controleren op echtheid. Wanneer de tickets vals blijken te zijn, mogen ze niet worden aangeboden en moet de verkoper doorgegeven worden aan de politie. Daarnaast is hij bezig met een wet die binnenkort behandeld wordt in de Eerste Kamer, die het doorverkopen van tickets moeilijker moet maakt door een maximum aan de verkoopprijs te geven.

  Controleren met website

  Daarnaast moet ook de koper goed opletten met wie hij zaken doet. Op de site www.politie.nl kan de koper zien of er een melding over de verkoper is gedaan. Daarnaast staat op de site www.weetwaarjekoopt.nl een overzicht van officiële verkoopadressen.

  Aanhouding

  Gelukkig blijven niet alle oplichters onopgemerkt bij de politie. In juni kreeg het Meldpunt Landelijk Internet Oplichting een man in beeld die zo’n 50 valse kaarten heeft verkocht aan ongeveer 20 slachtoffers en daar een kleine 5000 euro aan heeft verdient. De man werd bij zijn woning in Hoorn aangehouden en Opgelicht?! was erbij. De politie is nu nog op zoek naar een tweede verdachte en wanneer die is aangehouden zullen de verdachten voor de rechter verschijnen.

  Gerelateerd

 • Ook interessant