Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Oplichter deed zich voor als ideale huwelijkskandidaat

  Oplichter deed zich voor als ideale huwelijkskandidaat

  Een 30-jarige man is aangehouden op verdenking van oplichting van meerdere vrouwen van Marokkaanse afkomst. Volgens de politie deed hij zich voor als ideale huwelijkskandidaat en wist hij op deze manier tienduizenden euro's af te troggelen. Vermoedelijk dupeerde hij hiermee vrouwen in het hele land.

  De man zou meerdere vrouwen, voornamelijk met een Marokkaanse achtergrond, op slinkse wijze hebben opgelicht voor tienduizenden euro’s. De man komt uit Gelderland maar tegen zijn slachtoffers heeft hij ook andere gemeenten als zijn woonplaats genoemd.

  De verdachte, die zelf ook een Marokkaanse achtergrond heeft, gebruikte verschillende namen en aliassen zoals Nourdin, Nordin en Fouad, meldt de politie. Hij bouwde een vertrouwensband op met de vrouwen en zei dat hij met ze wilde trouwen. Hij deed zich voor als een serieuze huwelijkskandidaat, maakte in sommige gevallen kennis met de schoonfamilie en er werden plannen gemaakt voor een verloving. De man vertelde volgens de politie dat hij een geslaagd zakenman was. Omdat de slachtoffers hem volkomen vertrouwden kon hij zonder problemen een geldbedrag lenen voor het aanstaande verlovingsfeest of omdat hij iets moet regelen voor zijn bedrijf. Vervolgens verdween hij met de noorderzon.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant