Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opgelicht?! is op zoek naar informatie over deze man

  Opgelicht?! is op zoek naar informatie over deze man

  De man op de foto noemt zich Michael (Maikel) Trixl en heeft eind vorig jaar en dit jaar mensen in Nederland en België opgelicht via de 'wisseltruc bij huizenverkoop'. Opgelicht?! heeft al vaker aandacht besteed aan deze vorm van oplichting, maar het blijft maar doorgaan. Weet jij meer over deze man? Neem dan contact met ons op.

  'Michael Trixl' benadert mensen die hun huis te koop hebben staan op internet. Hij vraagt vervolgens of hij een deel van het aanschafbedrag contant mag betalen en zegt alleen maar biljetten van 500 euro te hebben. En passant vraagt hij of de verkoper van het huis wellicht wat van die biljetten kan wisselen in kleine coupures, briefjes van 20 en 10 euro. Daarvoor belooft hij de verkoper dan een commissie, die kan oplopen tot een paar duizend euro.

  Vals geld

  Dan breekt het moment aan waarop het geld daadwerkelijk gewisseld moet worden. Trixl heeft een tas met 500 euro biljetten bij zich. Tegen de tijd dat de verkoper door heeft dat dat vals geld is, is Trixl er allang vandoor het het echte geld van de verkoper.

  Meerdere personen

  In Nederland zijn meerdere personen actief die op deze manier te werk gaan. Rode draad is dat ze vaak zeggen in de diamanthandel te werken. Ze noemen dan de naam van David Levian als hun zakenpartner. De man die zich Michael Trixel noemt zou gesignaleerd zijn in Breda en Roosendaal in de provincie Noord-Brabant. Weet jij meer over deze man, laat het ons dan weten!

 • Ook interessant