Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Opgelicht?! brengt netwerk van agressieve incassobureaus in kaart

  Opgelicht?! brengt netwerk van agressieve incassobureaus in kaart

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt vandaag voor de agressieve werkwijze van zes incassobureau’s. Opgelicht?! heeft meldingen over deze bedrijven onderzocht en stuit op een netwerk van bedrijfsnamen, rekeningnummers en personen die allemaal aan elkaar te linken zijn. Vanavond brengt Opgelicht?! in beeld hoe deze bedrijven te werk gaan en wie er achter de agressieve aanpak zit.

  De zes incassobureaus, Co Jansen, Activa Finance / Activa Collectum, AMK Company, Be Clean, Debt Pay en Unic Parts, zetten consumenten onder druk om onterechte rekeningen te betalen. Consumenten wordt gevraagd honderden euro’s over te maken. ACM vermoedt dat de incassobureaus uit dit netwerk zes miljoen euro hebben geprobeerd te innen.

  Opgelicht?! dook in de wereld van deze irritante telefoontjes en ontdekte dat er steeds dezelfde achter de bedrijven zitten. Vanavond ziet u in Opgelicht?! hoe een callcenter in Turkije Nederlands sprekende mensen werft om te verhuizen naar Turkije en vanuit daar te bellen voor deze louche praktijken. Ook spreken we verder met de ACM over hun onderzoek en aanpak.

  Opgelicht?! waarschuwt regelmatig via de uitzending, de website en de Opgelicht?!-app voor deze malafide incassobureaus. De bedrijven verdwijnen echter snel en starten opnieuw onder een andere naam. Download onze app om op de hoogte te blijven van nieuwe waarschuwingen.

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant