Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nog meer gedupeerden

  Op 29 november 2012 neemt juwelier Fred Meeuwsen van Sieraden4you2 uit Rijen contact op met de redactie van Opgelicht?!

  Betsy en Roelf G. - H. zijn bij hem in zijn winkel in Rijen geweest voor een 18 karaat gouden Eclat horloge t.w.v. ruim 4400 euro. Ook Roelf G. is toe aan een nieuw klokje, maar houdt het beschaafd. Zijn horloge kost slechts 150 euro.

  Wanneer betaling uitblijft, vertrouwt de vrouw van de juwelier het niet en zoekt op internet of er meer over het stel is te vinden. Na het zien van de uitzending van 25 september 2012 schakelt Fred Meeuwsen de redactie van Opgelicht?! in.

  De daaropvolgende vrijdag is onze cameraploeg aanwezig bij de ‘aankoop’ van de horloges. Uiteraard geeft de juwelier het klokje niet mee. Wanneer we de G. confronteren vragen we opnieuw waarom ze weliswaar horloges kopen ter waarde van 4500 euro, maar hun lijst met schuldeisers niet terugbetalen.

  In het daaropvolgende gesprek geeft Betsy aan dat de zaken anders liggen dan wij denken. Daarop bieden we haar de kans om de zaken uit te leggen, echter kan of wil zij dat voor camera niet doen. Ook Roelf krijgt uitgebreid de kans om zijn kant van het verhaal te vertellen.

  Na dit gesprek hebben Betsy en Roelf nog meerdere malen contact met ons gezocht. Ze zeggen dat ze zelf zijn opgelicht. Helaas willen ze niet voor camera vertellen hoe dat dan precies zit. Dat zou hun zaak schaden, zeggen ze.

  Tegelijkertijd is ook een camping in Molenschot geïnformeerd betreffende het stel. Betsy en Roelf hadden daar met mooie praatjes een chalet gehuurd met de bedoeling het op een later moment te kopen. De koop is uiteraard niet doorgegaan.

 • Ook interessant