Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nils S. aangehouden op verdenking van oplichting

  De politie heeft na uitvoerig onderzoek de 37-jarige Apeldoorner Nils S., een bekende van Opgelicht?!, aangehouden op verdenking van het oplichten van 19 mensen door het hele land.

  De gedupeerden zijn mensen met schulden die via internet waren uitgekomen bij het bureau van de man. Dit bureau claimde mensen te kunnen helpen met hun schulden en budgetbeheer.

  De 19 gedupeerden, uit onder andere Gendt, Arnhem, Ede, ’s-Heerenberg, Dordrecht, Apeldoorn, Tiel, Hengelo, Wijhe, Rotterdam en Scherpenzeel meldden zich bij de politie en deden in 2015 aangifte van oplichting of verduistering. In oktober 2015 besteedde Opgelicht?! aandacht aan de praktijken van Nils S.

  De politie stelde een uitgebreid onderzoek in. In maart van dit jaar kreeg de politie toestemming om de hoofdverdachte aan te houden, maar bleek hij in eerste instantie onvindbaar. Afgelopen week is de Apeldoorner alsnog door de politie getraceerd en aangehouden, in een woning in Apeldoorn. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn hechtenis afgelopen vrijdag met 14 dagen verlengde. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

  Eerder is in het onderzoek nog een mogelijke medeverdachte aangehouden en verhoord. Het gaat hierbij om een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Twee andere mannen zijn gehoord als getuige. De politie onderzoekt nog wat de rol van de 38-jarige is geweest. Hij is na verhoor heengezonden.

  Na verloop van tijd kregen de gedupeerden echter weer schuldeisers op de stoep en werd duidelijk dat hun schulden helemaal niet werden afgelost. Toen de gedupeerden de hoofdverdachte probeerden te benaderen voor tekst en uitleg bleek hij onvindbaar en onbereikbaar. De Apeldoorner wordt ervan verdacht de gedupeerden voor in totaal tienduizenden euro’s te hebben opgelicht. Het is nog niet duidelijk waar dit geld gebleven is.

 • Ook interessant