Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nieuwe informatie fraudezaak Easy Life

  Nieuwe informatie fraudezaak Easy Life

  Het eindeloos voortdurende strafproces tegen de hoofdverdachten van de fraude bij het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life loopt vertraging op omdat er nieuwe informatie is opgedoken.

  Advocaten hebben tijdens het hoger beroep in de in beslag genomen administratie ontlastende en vertrouwelijke stukken aangetroffen die door het Openbaar Ministerie verborgen zijn gehouden.

  Advocaat Marijn Zuketto vertelde donderdag dat het onder andere gaat om vertrouwelijke correspondentie die niet in het dossier zit, maar wel aan de curator van Easy Life is gegeven. Advocaat Marcel van Gessel zegt dat de nieuwe informatie extra bewijs levert dat nog van alles is gedaan om Easy Life te redden.

  Het gerechtshof in Den Bosch biedt de verdediging vanwege de ontdekking de kans om nadere onderzoekswensen te formuleren. Op 19 januari formuleert de aanklager daarom niet zijn eis tegen de verdachten zoals was gepland. De zitting gaat dan over het nadere onderzoek. ,,Het gaat hoe dan ook nog even duren'', aldus een woordvoerster van het hof.

  De vier directeuren van Easy Life werden in 2008 aangehouden en in 2012 veroordeeld. De twee hoofdverdachte directeuren John W. en Frans O. kregen 4,5 jaar celstraf voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Twee medeverdachten kregen twee en een jaar celstraf. Alle verdachten gingen in hoger beroep. Ze zijn op vrije voeten.

  Ongeveer vijfhonderd beleggers investeerden 42 miljoen euro in Easy Life. Er werd maar een klein deel belegd. De rest ging op aan huizen, bedrijfspanden, dure auto's en luxe levensstijl.

  Bron: ANP (09-01-15)

  Gerelateerd

 • Ook interessant