Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Nepglazenwasser aangehouden

  Met de aanhouding van een 36-jarige Hagenaar verwacht de politie een reeks oplichtingen te hebben opgelost. De man deed zich voor als glazenwasser en op die wijze maakte hij bewoners geld afhandig.

  De man was vermoedelijk al enkele maanden in de regio Haaglanden actief. De politie heeft inmiddels 30 aangiftes binnen.

  Herkenning via de webcam

  Eén van de gedupeerden had via een webcam beelden gemaakt van de oplichter en deze beelden aan de politie verstrekt. Agenten die de beelden bekeken, herkenden de man vrijwel direct. Het bleek een 36-jarige Hagenaar te zijn die in het verleden met enige regelmaat mensen door middel van oplichting geld aftroggelde.

  Afkickcentrum

  Verder onderzoek leidde naar de regio Brabant waar de man in een afkickcentrum voor zijn verslaving verbleef. Hij ging geregeld naar familie in Den Haag en kon dan niet de verleiding weerstaan om terug te vallen in zijn oude gewoonten. De verdachte werd begin deze week in het afkickcentrum opgehaald en aan het bureau in Den Haag gehoord. Hij bekende vrijwel direct. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. De agenten brachten de man hierna terug naar zijn afkickcentrum met het dringende advies om toekomstig familiebezoek anders in te vullen.

  Bron: politie Haaglanden

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant