Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Miljoenenfraude bij Rabobank Beverwijk

  Miljoenenfraude bij Rabobank Beverwijk

  Een medewerker van Rabobank in Beverwijk wordt ervan verdacht enkele miljoenen te hebben weggesluisd voor eigen gewin. Hij is op staande voet ontslagen. De bank heeft aangifte gedaan.

  Volgens Rabobank is alleen de bank benadeeld. Maar voor de zekerheid worden alle klantdossiers gecontroleerd die de man onder zijn hoede had. Mochten klanten toch zijn benadeeld, dan worden zij gecompenseerd.

  De fraude werd eind augustus ontdekt. Volgens Rabobank gebeurde het wegsluizen van geld over een langere periode. "Ondanks uitgebreide toetsings- en controlemechanismen van de bank kon de fraude plaatsvinden door toepassing van specialistische kennis van procedures en systemen. Het ging hier om een uitgekiende soloactie van een medewerker. Daardoor duurde het lang voordat het misbruik werd vastgesteld'', zo staat in een intern bericht.

  Rabobank wil verder geen mededelingen doen in verband met het lopende onderzoek. Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de betreffende medewerker, zo liet een woordvoerder woensdagmiddag weten. Over de precieze stand van zaken in het onderzoek wilde hij verder niets zeggen.

  Bron: ANP

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant