Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Michael van der Plas, ex-man van Barbie, opgepakt door de FIOD in onderzoek naar verkoop van vervalste merkkleding

  Michael van der Plas, ex-man van Barbie, opgepakt door de FIOD in onderzoek naar verkoop van vervalste merkkleding

  De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft vandaag vier verdachten aangehouden in een lopend onderzoek. Eén van de verdachten is Michael van der Plas (40), de ex-partner van Oh Oh Cherso-sterretje Samantha 'Barbie' de Jong. Het viertal wordt verdacht van grootschalige handel in vervalste merkkleding. De FIOD heeft beslag gelegd op namaakkleding, een auto, contant geld en de administratie.

  De FIOD weet te vertellen dat er woningen en bedrijfspanden zijn doorzocht in Amsterdam, Rotterdam, Santpoort, Den Haag en Monster. De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben daarnaast beslag gelegd op het Instagram-account van Michael van der Plas: deze is momenteel voorzien van een waarschuwende banner en de mededeling dat het account in beslag genomen is.

  Een woordvoerder van de FIOD bevestigt tegenover het AD dat het Instagram-account is geblokkeerd vanwege de verdenking van het verkopen van merkkleding. Ze wilde echter niet vertellen dat Van der Plas daadwerkelijk is opgepakt.

  Instagram-account van Michael van der Plas
  Instagram-account van Michael van der Plas

  Witwassen en uitkeringsfraude

  Van der Plas en een vrouw van 25 uit Den Haag zijn aangehouden op verdenking van witwassen, uitkeringsfraude en handel in namaakkleding. Een 41-jarige inwoner van Den Helder zit op verdenking van witwassen en een 22-jarige man uit Monster werd opgepakt op verdenking van handel in vervalste merkkleding.

  Alle vier de verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

  Gloednieuwe Mercedes gekocht, maar na een dag al in beslag genomen

  Van der Plas zou gisteren een Mercedes hebben gekocht, blijkt uit beeldmateriaal van zijn Instagram. Een auto die daar wel verdacht veel op lijkt, werd vandaag door de FIOD in beslag genomen, blijkt uit de foto die aan het persbericht is toegevoegd.

  Bron: AD.nl / FIOD.nl

 • Ook interessant