Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Mannen de cel in voor oplichting en diefstal met babbeltrucs

  Mannen de cel in voor oplichting en diefstal met babbeltrucs

  Op vrijdag 17 februari zijn twee mannen uit Eindhoven van 34 en 60 jaar veroordeeld tot celstraffen voor oplichting en diefstal. De jongste van de twee moet vier jaar de cel in. De ander krijgt 25 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Het duo maakte hun slachtoffers geld afhandig door middel van babbeltrucs.

  De mannen benaderden eind 2015 in onder meer Helmond, Deurne, Zaltbommel en Geldrop hoogbejaarden met een babbeltruc. Ze deden zich hierbij voor als onder meer politieagent of stadswacht. Zo praatten de twee zich de woningen van hun slachtoffers binnen om hen vervolgens geld en goederen afhandig te maken.

  Bij een van de slachtoffers wist de jongste verdachte 1.500 euro buit te maken door zich voor te doen als medewerker van een gasbedrijf. Dit was echter niet genoeg voor hem. Enkele dagen later keerde hij terug met zijn handlanger. De mannen drongen de woning binnen en duwden de bewoonster in een stoel, hielden haar handen achter haar lichaam vast en bedreigden haar om nog meer geld te kunnen stelen. Uiteindelijk namen ze alleen een sleutelbos mee.

  Het tweetal werd voor sommige van de ten laste gelegde babbeltrucs vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De mannen moeten de slachtoffers in totaal 3.175 euro aan schadevergoeding betalen.

  Bron: bijzonderstrafrecht.nl

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant