Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Man komt met babbeltruc een woonzorgcentrum in

  Man komt met babbeltruc een woonzorgcentrum in

  In het Dordrechtse woonzorgcentrum Dubbelmonde is afgelopen weekend een onbekende man binnengekomen met een babbeltruc. Dat meldt het AD.

  De man belde rond 04.00 van zaterdag op zondag aan met het verhaal hij op het punt stond een wereldreis te maken. Hij wilde graag afscheid nemen van een familielid dat in het zorgcentrum woont. Toen hem door een medewerkster werd verteld dat dat niet mogelijk was, vroeg de man om een slaapplaats. Die hij ook kreeg. 

  De volgende ochtend heeft het woonzorgcentrum de familie van de 83-jarige bewoonster opgebeld. Het verhaal van 'de neef die op wereldreis gaat' kwam totaal onbekend over. De zoon van de bejaarde vrouw is in de auto gesprongen en naar het zorgwooncentrum gereden waar de 'neef' op dat moment nog was. Hij en zijn moeder herkenden de man niet. Overrompeld heben ze de man weggestuurd. En de politie pas achteraf ingeschakeld. 

  Man wist de meisjesnaam van bewoonster 

  De zorginstelling laat weten de situatie heel zwaar op te nemen en doen er alles aan om de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Het is apart dat de onbekende man de meisjesnaam en tweede naam van de bejaarde bewoonster wel wist. 

  Volgens de familie moet de zorginstelling maatregelen nemen. Als het aan hen ligt, worden alle bewoners ingelicht en de beveiliging aangescherpt. Een woordvoerder van de politie laat in ieder geval weten niets te kunnen doen als er geen registratie is gemaakt van het voorval en de man met toestemming is binnengekomen. 

  Bron: AD 

 • Ook interessant