Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Man (57) uit Sneek verdient twintig euro met babbeltruc: vier weken cel

  Man (57) uit Sneek verdient twintig euro met babbeltruc: vier weken cel

  Een 57-jarige man uit Sneek zal zich ongetwijfeld afvragen of het uitvoeren van babbeltrucs nou wel zo'n goed idee was. Door een babbeltruc uit te halen bij een oud-klasgenoot wist hij maar liefst twintig euro buit te maken, maar de rechter vond deze geringe buit desalniettemin reden om de man bij verstek tot vier weken cel te veroordelen.

  De man uit Sneek wordt van twee babbeltrucs verdacht. Hij probeerde het niet alleen bij zijn oud-klasgenoot, maar ook bij een een voormalige collega van zijn broer, zo meldt de Leeuwarder Courant.

  'Broer in ziekenhuis, geld nodig voor de reis'

  Op 1 september 2019 probeerde de man het bij de oud-collega van zijn broer. Aan de deur werd verteld dat de broer met spoed was opgenomen in het ziekenhuis en dat de verdachte met spoed geld nodig had om zijn broer te kunnen bezoeken. De oud-collega voelde echter nattigheid en gaf de man niets.

  Man in tranen: 'Zoon betrokken bij ernstig auto-ongeluk'

  Halverwege januari van dit jaar probeerde de 57-jarige man het opnieuw, dit keer bij een oud-klasgenootje. Dit keer was het excuus dat zijn zoon betrokken was bij een ernstig auto-ongeluk. De zoon zou in Groningen in het ziekenhuis liggen en de man had een tientje nodig voor benzine. De oud-klasgenote gaf uit medelijden echter twintig euro: ze gaf aan dat de Sneker huilend voor de deur stond.

  Krokodillentranen

  Dat was niet de enige keer dat hij zijn tranen de vrije loop liet: ook bij de oud-collega barstte de verdachte in tranen uit toen hij geen geld kreeg. 'Krokodillentranen', aldus de oud-collega.

  De Sneker is in het verleden vaker veroordeeld voor vermogensdelicten en oplichting. Tegen de politie zou de man hebben verklaard dat hij werd afgeperst. De oud-klasgenote van de man vond enkele maanden later overigens wel een excuusbrief met twintig euro in de brievenbus, ondertekend door de verdachte. Het mocht echter niet baten: vandaag werd hij bij verstek veroordeeld tot vier weken cel.

  Bron: Leeuwarder Courant (bron foto: Google Maps)

 • Ook interessant