Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Jaren cel geëist tegen phishingbende die tientallen mensen dupeerde

  Jaren cel geëist tegen phishingbende die tientallen mensen dupeerde

  Twee mannen en een vrouw zouden 3,5 jaar de gevangenis in moeten, omdat ze worden verdacht van het bestelen van tientallen mensen. Het Openbaar Ministerie eiste woensdag die straffen. Ze zouden nepmails uit naam van de Rabobank hebben gestuurd, waarmee ze gebruikersnamen en wachtwoorden van bankrekeningen in handen kregen. Drie andere verdachten hoorden lagere eisen. De zes moeten van het OM ook een totaalbedrag van 1,5 miljoen euro aan opbrengsten inleveren.

  De bendeleden gaven het geld onder meer uit aan dure horloges en auto's. Ze deden zich voor als één van hun slachtoffers, onderhandelden over de koop en maakten de verkoper wijs dat een familielid het gekochte luxeobject zou ophalen. Ze maakten het geld rechtstreeks over van de gekaapte bankrekening van een slachtoffer naar de verkoper.

  Volgens het Openbaar Ministerie hebben sommige gedupeerden zo veel geld verloren, dat ze nu rood moeten staan om boodschappen te kunnen doen. De officier van justitie spreekt van een 'ontzettend sluwe werkwijze'.

  Het aantal phishinggevallen neemt toe

  Telefoongesprekken Marloes van B werden opgenomen 

  De hoofdverdachte is Marloes van B. (38), een van de drie verdachten die 3,5 jaar gevangenisstraf hoorden eisen. Zij zou de gedupeerden hebben gebeld, zogenaamd namens de bank. Daarna zou zij de winkeliers hebben benaderd om luxe spullen te kopen. Haar telefoongesprekken zijn opgenomen en het Nederlands Forensisch Instituut heeft stemherkenning gebruikt om haar te identificeren.

  Bron: ANP

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant